Bike Menu studieresa till Åland 20-23.3.2023

BikeMenu2-projektet ordnar en studieresa till Åland 20.-22.3.2023. Resan görs med charterbuss och färjeturer med Finnlines Nådendal-Långnäs-Nådendal.

Under resan utforskas Åland, särskilt som destination för friluftsliv, cykling och lokal mat. Resan omfattar besök på företag vars produktion bygger på lokala råvaror och kunskaper. På programmet står besök på den berömda restaurangen Smakbyn, bryggeriet Stallhagen och den hantverksmässiga limonadfabriken Amalies Limonadfabrik. Vi kommer också att vandra till öns kanske mest berömda naturområde, Getabergen.

 

Huvudteman för studieresan är hållbar turism, framgångsfaktorer för företag, cykel- och vandringsleder samt regionalt och lokalt samarbete. Under bussresan kommer vi att skapa nätverk och göra grupparbeten som rör både resans teman och utvärderingen av de besökta platserna – och vad vi kan använda i vår egen verksamhet och i vår egen region.

Kostnaden för utflykten är mellan 200 och 250 euro, beroende på antalet deltagare. I priset ingår resa, programmet som nämns ovan och logi i dubbelrum. För enkelrum tillkommer en extra avgift på 100 euro. Deltagarna ansvarar för sina egna måltider. Resan har plats för upp till 20 deltagare.

 

Bindande registrering senast 16.2.2023 kl. 23:59: https://forms.gle/6M3QR52RZvBqhyVcA.

 

PROGRAM (på finska)