Egentliga Finlands landsbygdsgala ordnas 25.3 – Rösta på ditt favoritprojekt!

Egentliga Finlands landsbygdsgala firas lördagen den 25 mars klockan 12–16 på Kavalto gård i Pikis i S:t Karins kommun. Under galan tillkännages de bästa landsbygdsutvecklingsprojekten för åren 2014–2022 i Egentliga Finland.

Både landsbygdsutvecklare och de som förverkligat projekten är inbjudna till landsbygdsgalan. Värdarna för firandet står Masku kommuns näringschef Lauri Hyttinen och Livsmedelsverkets nätverksexpert Ann-Sofie Backgren. Festtalet hålls av Antti Jaatinen, chef för NTM-centralens enhet för landsbygdsservice. Evenemanget är tvåspråkigt.

De mest verkningsfulla projekten premieras

Under landsbygdsgalan utdelas tio pris. NTM-centralen premierar det mest verkningsfulla utvecklingsprojektet och mest verkningsfulla företagsstödet. Leadergrupperna har bland de projekt de stött valt ut landskapets mest verkningsfulla miljöprojekt, motionsprojekt, kulturprojekt, ungdomsprojekt, närmatsprojekt, byaprojekt, internationella projekt samt företagsstöd.

Som sockret på bottnet premieras publikens favorit i en öppen omröstning. Tiden för att rösta går ut torsdagen den 23.3 kl. 12. Av I samma båt – Samassa veneessä rf ry:s projekt är Hundbanans motionstrappa i Pargas en av de nominerade.

Bekanta dig med de nominerade och rösta på ditt favoritprojekt här!


Ett av de nominerade projekten är Hundbanans motionstrappa i Pargas.

Läs mer här: Haloo Maaseutu – Egentliga Finlands landsbygdsgala ordnas 25.3