Miten tukea haetaan

Hankehakijana voivat toimia esimerkiksi kunnat, yhdistykset, seurat, kalatalousalueet, osakaskunnat, oppilaitokset ja tutkimuslaitokset.

Rahoitusta haetaan sähköisen hakujärjestelmän Hyrrän kautta.

NÄIN HAKUPROSESSI ETENEE

  1. Ole yhteydessä akivaattoriin ja kerro hankeideastasi
  2. Laadi hankesuunnitelma ja kustannusarvio jo ennen Hyrrään kirjautumista
  3. Hyrrä toimii parhaiten Firefox-selaimella. Ruokaviraston verkkosivujen Hyrrä-asiointipalvelussa pääset Hyrrään valitsemalla ”Kirjaudu Hyrrä-palveluun”. Valitse "Asioi organisaation tai maatilan puolesta". Sähköisen tunnistautumisen jälkeen valitse sivun vasemmasta yläreunasta UUSI HAKEMUS ja sieltä EMKVR-HANKEHAKEMUS.
  4. Hakemuksen ensimmäisellä välilehdellä valitse Paikallinen toimintaryhmä (Leader).  Valitse vielä toisella välilehdellä (Hankesuunnitelma) Paikallinen kehittäminen. Jos haluat, että aktivaattori pääsee tarkastamaan keskeneräisen hakemuksen, napsauta hakemuksen vasemmassa reunassa näkyvää palkkia "Anna avustajaoikeus". Älä vielä lähetä hakemusta vaan tallenna ja jätä keskeneräiseksi. Ole yhteydessä aktivaattoriin.
  5. Kun aktivaattori on tarkastanut keskeneräisen hakemuksen, voit lähettää sen (viimeisellä välilehdellä ”Lähetä”)
  6. Kun hakemus on jätetty, hakija voi omalla riskillään käynnistää hankkeen
  7. Hakijalle ilmoitetaan Saaristomeren Kalaleaderin kalajaoston kokousajankohta
  8. Kalajaosto käsittelee rahoitushakemuksen ja antaa hankkeen rahoittamisesta tarkoituksenmukaisuusharkintaan perustuvan, joko puoltavan tai kielteisen lausunnon Varsinais-Suomen ELY -keskukselle
  9. Hakijalle ilmoitetaan kalajaoston päätöksestä
  10. Hanke saa virallisen päätöksen ELY-keskuksesta

Myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden hankkeiden on hankkeen tiedotuksessa ja julkaisumateriaalissa käytettävä EU:n symbolia. Lisäksi on selkeästi käytävä ilmi, että hanke on osittain Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston rahoittama.